Afval scheiden als bedrijf

Wanneer we ons afval scheiden betekent dat niet allerlei verschillende soorten afval bij elkaar worden gecombineerd. Dit zorgt er namelijk voor dat deze lastiger te verwerken en eventueel te recyclen zijn. Sommige soorten afval kunnen namelijk schoongemaakt worden voor hergebruik. Ook is voor bepaalde soorten afval juist een verbrandingsproces nodig. Het is daarom aan te raden om ook als bedrijf te werken aan correcte afvalscheiding. Hieronder lees je hoe je dit kunt doen.

Het effect van afval scheiden

Maar wat is nou het precieze effect van afvalscheiding. Het scheiden van afval zorgt er voor dat er minder verbranding is van restafval. Hierdoor is CO2 uitstoot minder en dit zal meer bijdragen aan het verminderen van het broeikaseffect. Bovendien worden er minder grondstoffen gebruikt omdat er zoals gezegd meer hergebruikt kan worden. Dit betekent dat er letterlijk minder bomen gekapt hoeven te worden voor minder en minder grondstoffen voor het maken van plastic of blik. Een hele goede investering dus!

Hoe doe je dit als bedrijf?

Thuis zou je dit aanpakken door verschillende bakken, zakken of compartimenten te maken. Zo zou je plastic afval verzamelen in een plastic zak. GFT afval kan in de groene bak worden gedeponeerd en je rest van je afval kan in de restafval bak. Sommige gemeenten hanteren ook een blik afval scheiding waarvoor je ook een aparte bak kunt gebruiken. Hoe meer je deze afval scheidt hoe beter de verwerking. Bovendien kan het soms financiële voordelen hebben.

Als bedrijf kun je dit ook doen, maar dan natuurlijk op de schaal van het bedrijf. Je hebt dan echter van bepaalde soorten afval vaak veel meer. Wanneer je een sterk administratieve organisatie hebt met veel papierwerk of verpakkingsmateriaal, dan zal je meer papier en karton afval hebben. Ook kan het goed zijn dat er PMD bedrijfsafval is zoals plastic, of veel organisch afval. In dit geval kan mkb-afval uitkomst bieden. Je kunt hier namelijk voor elke afvalsoort een vuilcontainer huren met het formaat die je nodig hebt voor het afval dat je produceert en de gewenste ophaalmomenten.

Wat is er mogelijk?

Wanneer je de containers besteld worden ze de volgende dag al geleverd. Je kunt dan voor plastic, restafval, organisch afval, PMD bedrijfsafval, glas, en papier en karton, een passende container huren voor een aantrekkelijk tarief per maand. Bovendien kan het zijn dat er in het papierwerk persoonsgegevens zijn vastgelegd waar voorzichtig mee omgegaan moet worden vanwege privacy schending. Ook hier kan een speciale container voor worden gehuurd. Zo weet je als bedrijf dat je altijd voldoende afvalverwerking hebt en een steentje bijdraagt.

Geef een reactie