Je beste vrienden trouwen: wat moet je aan?

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar het is dan eindelijk zo ver. Jullie beste vrienden gaan trouwen en natuurlijk zijn jullie uitgenodigd. Sterker nog, ze willen zelfs dat jullie een speciale rol spelen op de bruiloft bijvoorbeeld die van getuige of ceremoniemeester. Dan dringt vroeg of laat de vraag aan je op: wat moeten we aantrekken? Soms wordt die keuze een beetje voor je bepaald omdat op de uitnodiging een dresscode staat. Of omdat je al weet dat het bruidspaar een bepaald thema heeft voor het feest en de kleding daarbij passend moet zijn. Maar heel vaak ook, moet je het zelf maar een beetje uitzoeken. En dat valt niet altijd mee. Als vrouw geldt natuurlijk de gouden regel dat je nooit en te nimmer de bruid mag overtreffen want het is haar dag. Dus wat je ook kiest: het moet altijd bescheiden zijn en niet al te veel opvallen. Voor een man is de keuze zo mogelijk nog lastiger. De bruidegom valt naast de bruid toch al wat minder op en het is dus niet de bedoeling dat zijn vrienden hem overschaduwen. Een trouwpak man moet dus elegant zijn, maar niet te opvallend.

Trouwpak man: ruime keuze

Het is een goed idee je trouwpak man van te voren even af te stemmen met je vrienden. Daar waar de bruidsjurk vaak een groot geheim is, geldt dat meestal niet voor het pak van de man. Samen even kijken wat het beste past, is dus een goede optie. Aan de hand van wat jullie afgesproken hebben, kun je dan een keuze maken. En die keuze is ruim. Een trouwpak man is tegenwoordig niet meer saai grijs of zwart. Ze zijn er in prachtige tinten zodat je nog wel je eigen stijl kan handhaven. Let er wel op dat je niet te veel kleuren m et elkaar combineert: dat hoort niet op een bruiloft.

Ga voor stijl

Ga voor stijl en zorg ervoor dat accessoires zoals schoenen goed bij je pak passen. Een belangrijk onderdeel is de das die een pak echt compleet kan maken. Zoals je weet zijn er talloze stijlen en kleuren dassen te verkrijgen, maar denk ook hier weer aan de regel dat je naast de bruid en bruidegom niet te veel mag opvallen. Kies een das die je pak echt compleet maakt. Zorg ervoor dat je vrienden de dag van hun leven hebben en help met je kledingkeuze hen in het middelpunt te zetten.

Geef een reactie