Op zoek naar een nieuwe baan? Probeer iets niet-alledaags.

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan maar wil je deze keer verder kijken dan je huidige beroep? Of wil je starten aan een nieuwe opleiding maar weet je nog niet goed wat bij jou past? Dan is het goed om je te verdiepen in verschillende soorten beroepen. Daarom worden in deze blog drie niet zo alledaagse beroepen toegelicht. Wellicht heb je er nog nooit over nagedacht om voor deze beroepen te gaan leren of misschien weet je er simpelweg gewoon niet genoeg van af. Ieder beroep is op zijn eigen manier belangrijk voor de samenleving, kom erachter of dit aansluit bij jouw eigen wensen en behoeften.

Audicien

Het eerste beroep dat we willen toelichten is audicien. Een audicien verricht metingen op het gebied van gehoor en gehoorafwijkingen. Daarbij geeft hij advies aan klanten over de bestaande gehoortoestellen, hoe de gebruiker er mee om dient te gaan en welke soort het best past bij het gehoorverlies. Niet alleen gehoortoestellen dragen bij aan het gehoor, maar ook speciale telefoons, hoorbrillen, weksystemen en ringleidingen. Ook hier adviseer je de klant dus over. De technieken stel je vervolgens op de juiste manier af en repareer je wanneer deze niet meer werken. Audicien word je door een opleiding te volgen. Deze opleiding is op mbo-niveau 3 en duurt meestal drie jaar, volgens de beroepsbegeleidende leerweg. Dit houdt in dat je vier dagen per week praktijkervaring opdoet en een dag op school de theorie leert.

Uitvaartondernemer

Als Uitvaartondernemer Amsterdam ben je verantwoordelijk voor de uitvaartbegeleiding. Hier komt veel bij kijken en het is belangrijk dat je de wensen van de nabestaanden kunt vertalen in een mooie uitvaart. Na een gesprek met de nabestaanden regelt de uitvaartondernemer onder andere het drukwerk, de kist, afspraken voor rouwbezoeken, de muziek, consumpties en bloemen. Het mooie aan dit beroep is dat je echt van betekenis kunt zijn voor anderen, de nabestaanden. Je helpt hen met het verwerken van hun verlies. Het speciale aan dit beroep is dat je bezig bent op het grensvlak van leven en dood.

Etaleur

Een etaleur is iemand die zorg draagt voor de inrichting van een winkel en voor de presentatie van de aanwezige producten. Etaleurs werken meestal binnen de detailhandel of in dienst van een grootwinkelbedrijf. Je voert als etaleur overleg met de opdrachtgever, waarna je zijn wensen en ideeën met betrekking tot het uiterlijk van de winkel in kaart brengt. Je werkt uiteraard met verschillende materialen en gereedschappen om alles tot in de puntjes uit te werken. Creativiteit is hierbij enorm belangrijk. Daarnaast moet je op een professionele manier te werk gaan.

Geef een reactie