Stimuleer je eigen modegevoel

De mode is eigenlijk overal te zien. Het begint dan wel op de tekentafel maar het eindigt op straat en iedereen heeft er op een eigen manier wel wat mee te maken. Alle kleding die gedragen wordt is op een bepaalde manier wel onderdeel van een trend en het toffe van trends is dat ze terug keren. Een klein voorbeeld is de flared jeans die jaren niet in de winkels hebben gelegen maar tientallen jaren geleden alleen maar gedragen worden. De stijlen komen terug, maar dan op een eigentijdse manier. Het toffe van een trend is dat je nooit gedwongen bent je er aan te houden, je kunt het zien als een richtlijn voor je eigen kledingkast. Wat je niet mooi vind, moet je natuurlijk niet dragen. Een paar tips om de mode toe te passen op je eigen kleding kast.

Trends

Elke tijd heeft haar eigen trends, crop tops, cowboylaarzen, broeken met wijde pijpen of juist skinny jeans. Alle kleren die de mensen om ons heen dragen hebben een invloed op wat wij in de kast willen hebben liggen. Je kent het vast wel dat je iemand ziet lopen en denkt: goh, wat leuk! Dat wil ik ook wel! Om er vervolgens naar op zoek te gaan. Het voordeel hiervan is, is dat je het beeld wat je hebt van dat kledingstuk eigen kan maken door op zoek te gaan naar soort gelijke kledingstukken. Het hoeft natuurlijk niet hetzelfde te zijn en je mag juist gaan kijken naar wat jij het leukst vindt. Wanneer je deze mindset toepast op het shoppen, zal je je verbazen over de leuke dingen die je zult vinden.

Lichaamstype

Wat als een paal boven water staat is dat niet elk lichaamstype past bij elke trend. Wat hier lastig aan is, is dat veel reclame wordt gemaakt met vrouwen en mannen van maar één lichaamstype, namelijk slanke mensen. Gelukkig komt hier steeds meer verandering in. Het ideaal van hoe de vrouw of de man er eigenlijk uit zou moeten zien is aan het veranderen, het beeld wordt realistischer. Maar nog steeds is het met een voller lichaam niet makkelijk om overal te shoppen. Voor een grote maten bh of voor tuniek grote maten zijn de online webshops gelukkig de beste uitkomst. Het mag dan wel niet in de winkel liggen maar het internet heeft kleding in allerlei soorten en maten, die ook nog eens aansluiten bij de trends.

Geef een reactie