Werken als rijinstructeur

Een paar jaar geleden is de leeftijdsgrens dat je auto rijles mag nemen gedaald naar 16,5. Vroeger was dit pas vanaf 18 jaar maar tegenwoordig mag dit dus al vanaf 16,5 jaar. Een aantal mensen vinden het eng om al zo jong te beginnen met rijlessen maar voor het meerdere deel geldt dat ze gelijk vanaf 16,5 jaar of 17 jaar van start gaan. Dit zorgt er natuurlijk voor dat er opeens veel meer vraag is naar rijlessen en de rijscholen krijgen het er maar druk mee. Veel rijscholen hebben te weinig personeel en zijn dus op zoek naar mensen die hun kunnen helpen

Opleiding tot rijinstructeur

Er zijn verschillende bedrijven waar je een cursus of opleiding kunt doen om rijinstructeur te worden. Opleiding rijinstructeur wordt voor velen gezien als iets moeilijks en veel mensen onderschatten hoe leuk een baan als rij instructeur eigenlijk wel niet is. Het is een afwisselende baan, geen één dag is hetzelfde. Je leert elke dag weer nieuwe mensen kennen en je kan zelf je werktijden bepalen. Je kan natuurlijk bij een bedrijf in loondienst gaan maar je kan ook een eigen rijschool beginnen. Er zijn drie soorten studievarianten waar je uit kan kiezen. De eerste optie om tot rijinstructeur opgeleid te worden is klassikale lessen. Dan moet je 1 of 2 keer per week naar school. Dit kan overdag, in de avonduren of zelfs op de zaterdag als je dat zou willen. Je wordt goed begeleid met een eigen mentor. Hou je er nou wat minder van om 1 of 2 keer per week naar school te gaan of heb je weinig tijd dan is E-learning wel iets voor jou! Met e-learning bepaal je zelf waar en wanneer je leert. Je krijgt alle lesstof op je laptop en je maakt ook de toetsen online. Je mag dus ook helemaal zelf bepalen hoe lang je erover doet en in welk tempo je te werk gaat.

Verkeersregelaar

Als je nou niet zo goed bent in stil zitten en liever zelf op de weg staat dan is de opleiding verkeersregelaar misschien wel iets voor jou. Bij werk aan de weg of andere obstakels sta jij klaar om ervoor te zorgen dat iedereen veilig op de weg kan rijden. In een vierdaagse opleiding worden alle kneepjes van het vak aan jou geleerd. Je leert niet alleen de basisregels, maar ook handige skills zoals het gebruik van een portofoon en het omgaan met lastige situaties, zoals boze bestuurders. Na vier dagen is het dan tijd voor het echte examen. Je wordt beoordeeld door een politieagent. Als je hier voor slaagt ben je officieel verkeersregelaar.

Geef een reactie